گردو
* گردو تازه یکی از گیاهان دارویی است که در طب سنتی کاربرد دارد و دارای مشخصات زیر است؛
میوه درختی است از خانواده Juglandaceae بزرگ و یک پایه. گل های نر جداگانه به شکل شاتون دراز و استوانه ای و آویزان و گل های ماده نیز جداگانه منفرد یا گروهی در انتهای شاخه جوان مربوط به سال رویش ظاهر می شود. برگهای آن متناوب و مرکب فرد از پنج تا نه و حتی یازده برگچه سبزرنگ تیره تشکیل می شود میوه آن کروی و دارای سه پوست است
* محل رویش
درخت گردو بطور خودرو در مناطق و جنگلهای شمال ایران در آستارا، طالش، دیلمان، رودبار، گلی داغ، بندر گز و همچنین در ارسباران وجود دارد و در باغ های سایر مناطق کشور نیز کاشته می شود.
* نامهای دیگر
گردکان- گوز- جوز- جوزی- جویز- جویزه- الجوز- ووز- قز- آقوز- آقوزدار- آقوز بوله- چوئیس- چارمغز Wainut گویند.
ترکیبات شیمیایی
* برگ گردو دارای
تانن(Ellagitanins) ده درصد، جوگلونC 01 H 6 O 3 Juglone ، هیدروجوگلونHydrojuglone ، فلاونوئیدها کورستینQuercetin ، کورسیترینQuercitrine ، هیپروزیدHyproside می باشد.
مواد دیگر اسیدها نظیر گالیک اسید، نئوکلروژنیک اسید، الاژیک اسید، کافئیک اسید، اینوزیت 3 درصد، اسکوربیک اسید، اسانس 03/ 0- 01/ 0 درصد، اسکوربیک اسید 1- 85/ 0 درصد، موسی تانیک اسید ، Mucitanic acid ، کمی مواد چرب، پارافین، املاح معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم، منیزیوم و باریوم، کاروتن، نوعی آنزیم به نام تیروزینازTyrosinase .
* پوسته گوشت دار میوه سبز حاوی
جوگلون، امولسیون، قند، اسیدهای آلی مانند سیتریک اسید و مالیک اسید، فسفات کلسیم، اکسالات کلسیم.
* در مغز گردو مواد
کربوهیدرات 11، پروتئین 4/ 15، چربی 64 گرم درصد، کلسیم 105 میلیگرم، فسفر 510 میلی گرم، فسفر 510 میلیگرم، آهن 5 میلیگرم، منیزیوم 131 میلیگرم، کلر 23 میلیگرم، ویتامینL .U A 105، ویتامینB 1 448 میکروگرم، نیاسین 8/ 1 میلیگرم، ویتامینE 600 میلیگرم، سدیم 7/ 2 میلیگرم، پتاسیم 687 میلیگرم، مس 31/ 0 میلیگرم درصد یافت می گردد.
منبع خوبی از ویتامین E است
خواص درمانی گردو
1- برای تقویت کردن حافظه مغز گردو تازه را با مغز بادام بکوبید بعد با قند ساییده مخلوط کنید و هر روز بخورید.
2- خوردن تازه رفع سوزش پروستات ، درد پروستات و التهاب پروستات را نموده و تکرر ادرار را برطرف خواهد نمود.مانع پیشرفت و بزرگ شدن پروستات خواهد گردید. مجرای ادرار را گشادتر و دفع بول را سهل تر خواهد کرد.
3- مقوی کلیه و مثانه و پاک کننده مجاری ادرار می باشد.اثر ترمیم کننده در همه قسمت های مجرای ادرار را خواهد داشت.
4- گردو تازه ضد قندو چربی خون ،مفید برای دل درد ،ضد سرطان روده ، ضد اوره و نقرس ،ضد آلبومینوری، ضد التهاب غدد لنفاوی می باشد.
5- بسیار نافع برای پیران اگر آن را با انجیر بکوبند و بخورند، رفع یبوست و سستی روده ها را نموده و زخم روده بزرگ و التهاب روده بزرگ را برطرف خواهد کرد.
6- مغز گردو تشنج روده ها را کم کرده و حتی گاهی آن را رفع خواهد نمود. مانع تخمیر غذا در روده ها گردیده و دفع سموم را از بدن خواهد کرد.
7- خوردن سوخته گردو به همرا سائیده پوست گردو به مقدار 5 گرم با روغن مورد جهت قطع خون بواسیر نافع است.
8- گردو تازه نرم کننده و درمان گیاهی غلظت خون و رقیق کننده خون است و به هر کیموس سفت و چسبان در اندام بدن برسند آن را نرم و رقیق می نمایند.
9- روغن گردوی کهنه یا مغز جویده شده گردو را بر دمل چرکی سوداوی گذارند داروی موثری است.
10- افشره برگ آن را نیم گرم در گوش چکانند عفونت گوش را پاک می کند.
11-خوردن حلوای گردو برطرف کننده لاغری و سبب نرمی پوست خواهد گردید.
12-گردو تازه را با انزروت بکوبید و بخورید، موجب خارج شدن کرم از روده و معده خواهد شد.
13- آن را بسوزانید بعد نرم بسایید و با شراب شیاف درست کنید و در مهبل گذارید. برای جلوگیری از ترشحات زنانه مفید است.اگر خانم ها خاکستر پوستش را شربت کنند و تناول نمایند یا ضماد کنند؛ درمان قاعدگی نامنظم در زنان و بازدارنده قاعدگی است.
14- چند عدد گردوی نارس که اندازه یک فندق باشد را سوراخ یا پاره کرده و در سرکه بجوشانید بعد آب آن را در دهان بگیرید لثه ها را محکم می کند، خونریزی لثه را درمان می نماید.
15- ضماد گردوی تر را بر جای ضربه بگذارید،خون مردگی ، کبودی و درد آنرا برطرف می نماید.
16- صمغ آن را بکوبند و بر زخم گرم پاشند یا داخل مرهم کنند،سودمند است.
17- مغز گردوی کهنه را بسوزانید بعد با زفت مخلوط کنید و به زخم های سر بمالید، زخم های سر را مداوا می کند.
18- روغن گردو داروی خوره ،سرخی و زخم گوشه چشم است.
19- عصاره و رب گردو بازدارنده خناق و دیفتری است.
20- همه انواع گردو بویژه گردوی ملوکی بزرگ را بر سینه ملتهب گذارند ورم آنرا فرونشاند.
21- مربا گردو و گردوی تر برای معده سرد مناسب است و کمتر از گردوی خشک زیان دارد.
22- روغن جوشیده گردو ، دل درد و دل پیچه را تسکین دهد، اسهال را بند آورد .
23- خوردن گردو، از اسهال خونی جلوگیری ، تصفیه کننده خون و خون ساز است.
24- گردو که با انجیر و فیجن باشد پادزهر هر نوع سمی است.
25- گردو با پیاز و نمک اگر برگزیده سگ هار و غیره ضماد شود سودمند آید.
26- برای پیشگیری از سرماخوردگی در فصل پائیز و زمستان هر روز یک عدد مغز گردو تازه بخورید.
27- مغز آن را روی آتش کباب کنید و بخورید، دل پیچه را برطرف می سازد.
28- آب مغز گردوی تازه را بگیرید و بر دمل بمالید، آنرا درمان می کند.
29-خوردن گردو همراه با جوشانده دانه اسفند از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند.
30- برای معالجه سیاتیک می توانید صبحانه یا میان وعده های صبح و عصر از مغز گردو استفاده کنند.
31- جهت کمک به درمان فراموشی روزی 3 الی 4 مرتبه آنرا میل نمائید.
32- جهت رفع خستگی چشم پنجاه گرم برگ گردو را در یک لیتر آب 15 دقیقه بجوشانید، آب آن را صاف کرده و پس از سرد شدن با آن چشم را شستشو دهید.
33 – جهت بهبودی استرخا یا فلج ناقص ،عضو مفلوج را با روغن گردوی کهنه ماساژ داده و بعد با پارچه زبری آنرا بسایید تا سرخ شود، سپس با محلول سیاه دانه آن را شستشو دهید. خوردن عسل و گردو هم توصیه شده است.
34 – برای کنترل و جلوگیری از آسیب بیشتر آرتریت روماتوئید ، روماتیسم مفصلی و آرتروز می توانید مغز گردوی کهنه را با دانه های اسفند روی آتش گذاشته و سرخ کنید، بعد نرم بسایید و با برگ مورد ساییده شده و روغن زیتون مخلوط کنید. سپس با این روغن مفاصل ملتهب را ماساژ داده و روی آن کیسه آبگرم گذاشته، تا مدت 3 روز روی بدن بگذارید بماند و بعد بشویید و حداقل هفت مرتبه این عمل را انجام دهید.
علاوه براین می توانید 30 گرم برگ یا پوست سبز گردو را در یک لیتر آب جوش بریزید و 12 دقیقه دم کنید و قبل از هر غذا یک فنجان از آب صاف کرده آن بنوشید.
35 – خوردن 3 الی 4 عدد مغز گردو تازه قبل از غذا برای کمک به بارداری و رفع نازایی مفید است.
36- ماساژ با روغن آن بر روی کلیه یا محل درد خصوصا بعد از حمام روزی 2 الی 3 مرتبه برای درمان سوء مزاج کلیه مفید است.
ملاحظات و طرز تهیه
– مغز آن به سبب لطافت سریع الفساد است.
– گردو باید در زمان مصرف شکسته شود، زیرا در برخورد طولانی مدت با هوا، اکسید شده و خاصیت اولیه خود را ندارد.
– مقوی اعضای رئیسه به خصوص مغزمی باشد.گردو ۳۶ برابر نورون های پیام رسان مغز را گسترش میدهد.
– گردو شبیه مغز انسان میمونه .نیم کره راست و نیم کره چپ.قسمت بالای مغز و پایین مغز.حتی چین خوردگی های و پیچیدگی های اون هم شبیه نئو کورتکس میباشد.
– زمان هضم گردو 5/ 3 ساعت می باشد.
پرهیزات و مضرات
– گردو دیر هضم است وبرای معده گرم مزاجان مضر است.
– کسانیکه مبتلا به آکنه میباشند باید از خوردن مغز گردو خودداری نمایند
– اسراف در خوردن آن خصوصا در گرم مزاج ها موجب ورم لوزتین و ایجاد زخم در دهان می شود.
– خوردن مغز گردوی کهنه که بو یا طعم یا رنگ آن تغییر کرده باشد مضر است و ایجاد مسمومیت می کند.
– خوردن گردو بدون مصلح در گرم مزاجان پدید آورنده جوش دهان ، سنگینی زبان ، تشنگی ، سر درد است.
– افشره و رب گردو برای سرفه مضر است.
– روغن گردوی کهنه درد گلو به بار آورد.
سلام، وبلاگ جالبی دارید، موفق باشید.